Burse sociale pentru anul universitar 2012-2013

 

Revizuirea dosarelor de bursă socială pentru semestrul al II-lea, anul universitar 2012-2013

7 februarie 2013

Studentele masterande  sunt rugate să se prezinte pentru revizuirea dosarelor depuse pentru bursele sociale oferite în cadrul proiectului  ,,Reconstrucția statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională și egalitate de șanse” - POSDRU (ID 50679).

Studentele trebuie să aducă următoarele acte pentru semestrul al II -lea:

- adeverinţe de venituri nete pe lunile oct., nov. şi dec.2012 sau 

- cupoane de pensie pe lunile oct., nov. şi dec. 2012 sau

- declaraţii notariale pentru persoanele ce nu pot prezenta actele precizate mai sus

  - adeverinţă de integralistă (sau nu) pe semestrul I

Atenție!

Studentele care beneficiază de bursă socială pe cazuri medicale trebuie să completeze dosarul doar cu adeverință  din care să rezulte că sunt integraliste (sau nu) pe semestrul I, fără alte acte doveditoare.

Notă:

 • Se fac doar revizuiri ale dosarelor depuse, nu se depun noi dosare.
 • La Iași sunt asteptate atât studentele  admise inițial,  cât și cele admise din lista de rezerve, începând cu noiembrie 2012.

Studentele sunt rugate să se prezinte după următorul program:

 • La Iași - 18 februarie - 13 martie 2013, de luni până vineri, între orele 9.00 – 14.00, în caminul  C 12 din complexul studențesc ,,Codrescu”, la doamna Violeta Avasilicăi, expert recrutare şi întocmire dosare burse sociale
 • La Cluj - 4-15 martie 2013, în zilele de luni, miercuri și joi, între orele 14.00-17.00, Str. Republicii 37, la  Institutul de Psihologie, secretariat ID, la secretariat, la doamna Livia Dobrota, expert recrutare şi întocmire dosare burse sociale
 • La Timișoara - 4-15 martie 2013, de luni până vineri. între orele 16.00-17.00, B-dul Vasile Parvan, nr. 4, Biroul Studii Doctorale, etaj 1, camera 153 B, la doamna  Leseanu Corina, expert recrutare şi întocmire dosare burse sociale

 

Anunţ important pentru studentele masterande  care şi-au depus dosarul pentru o bursă socială RSF (studentele aflate inițial pe lista de rezervă și respinse)

 14 noiembrie 2012

Ca urmare a aprobării actului adiţional nr. 7 la contractul de finanţare POSDRU /97/6.3/50679 250,  masterandele din lista ataşată aici pot beneficia de bursa socială RSF, de 333/ lună,  începand cu luna noiembrie 2012.

Masterandele aflate inițial pe lista de rezervă  și cele din lista ataşată aici sunt invitate, în perioada 15 noiembrie - 23 noiembrie 2012 , la sediul Centrului de Formare si Dezvoltare profesionala pentru Femei - Str, Titu Maiorescu , nr. 12 (in curtea Muzeului Universitatii ,,Alexandru Ioan Cuza"),  să semneze contractul de acordare a bursei,  conform următorului orar :

Luni - între orele 14.00- 16.00

Marţi - între orele 10.00 - 12.00

Joi - între orele 10.00 - 12.30

Vineri - între orele 14.00- 16.00

Atenţie ! Ca urmare a faptului că o serie de masterande dintre cele anunţate iniţial în rezervă s-au retras, alte masterande din lista candidaţilor respinşi pot beneficia acum de bursă.  Lista nouă este cea ataşată aici.

 

 

Rezultate selecţie cereri de bursă socială

Regiunea de Nord-Est

Atenţie:  Masterandele aflate pe lista de rezerve sunt rugate să urmărească site-ul proiectului pâna la afişarea anunţului aprobării suplimentării cu 250 de burse, când vor fi invitate să semneze contractul de acordare a bursei sociale RSF.

 

 Rezultate contestaţii 

În urma verificării contestaţiei depuse în termen de 24 de ore de la afişarea listelor finale, comisia de analiză a decis:

Constantinel Roxana Cristina - Univ.Tehnica "Gh.Asachi" Iasi - admis (prioritate 1)

Pocneţ  C. Ştefana Raluca - Univ. ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi - rezervă

 

  Atenţie! Masterandele care nu doresc să beneficieze de bursa sociala RSF şi optează pentru o alta bursă  sunt rugate să depună o cerere în acest sens, la compartimentul social, până vineri, 9 noiembrie 2012.

  Atenţie!  Ca urmare a numărului neaşteptat de mare de cereri, am solicitat suplimentarea cu 250 de burse pentru Regiunea Nord-Est. Bursele vor putea fi acordate doar din momentul aprobării suplimentării. Aşadar,  cele 250 de masterande care optează pentru această varianta vor primi bursa doar de la data aprobării actului adiţional.

Masterandele care nu doresc să ramână în lista de rezervă până la data aprobării actului adiţional sunt rugate să depuna o cerere în acest sens, la compartimentul social, pâna vineri, 9 noiembrie 2012.

Atenţie!  Masterandele respinse pot fi redistribuite în lista de rezervă dacă dintre persoanele aflate la acest moment în rezervă vor fi retrageri în favoarea altor tipuri de burse, cu excepţia dosarelor marcate în galben care nu pot fi eligibile deoarece au beneficiat deja de o activitate în cadrul aceluiaşi proiect.      

 

Contestaţiile se pot depune în termen de 24 de ore de la data afişării, adica marţi 6 noiembrie 2012,  la compartimentul social. Contestatiile vor fi discutate de comisia de soluţionare a contestaţiilor în termen de 48 de ore, iar rezultatele vor fi de asemenea publicate pe site.

 

 

Regiunea de Nord-Vest

Toate cererile depuse sunt declarate admise.

Atenţie!  Masterandele declarate admise sunt așteptate, până pe 20 noiembrie 2012,  să semneze contractul de sprijin social, la doamna Livia Dobrota -  Str. Republicii, nr. 37 Institutul de Psihologie, secretariat ID. 2.

 

Masterandele care nu doresc să beneficieze de bursa sociala RSF şi optează pentru o alta bursă sunt rugate să depună o cerere în acest sens, la compartimentul social, până vineri, 9 noiembrie 2012.

 

Regiunea de Vest

Atenţie! Masteradele care nu doresc să beneficieze de bursa sociala RSF şi optează pentru o alta bursă sunt rugate să depună o cerere în acest sens, la compartimentul social, până vineri, 9 noiembrie 2012.

Orar depuneri contestaţii respinşi: marţi şi miercuri, 6-7 noiembrie 2012,  între orele 15-16, etaj 1, sala 153B, Biroul Studii Doctorale.

 


1300 de burse sociale pentru studentele înscrise la masterat în cadrul universităţilor de stat sau private

 

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, Universitatea de Vest din Timişoara şi Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca oferă  peste 1300 de burse sociale pentru studentele masterande aflate în situaţii sociale defavorizate.

 Scopul acestor burse este de a facilita accesul studentelor, care provin din familii cu posibilităţi materiale reduse, la pregătire universitară, în cadrul studiilor de masterat.

Cuantumul total al bursei este de 3000 de  lei, adică 333 de lei pe lună.

Bursele sociale se acordă studentelor masterande, conform următoarelor priorităţi şi criterii:

 • studentelor masterande a căror familie nu realizează pe ultimele trei luni un venit lunar net mediu pe membru al familiei mai mare de 1100 de lei ;
 • studentelor masterande orfane de ambii părinţi, celor proveniţi din casele de copii sau plasament familial, care nu realizează venituri;
 • studentelor masterande bolnave TBC, care se află în evidenţa unităţilor medicale, celor care suferă de diabet, boli maligne, sindromuri de malabsorbţie grave, insuficienţă renală cronică, astm bronşic, epilepsie, cardiopatii congenitale, hepatită cronică, glaucom, miopie gravă, boli imunologice, cei infestaţi cu virusul HIV sau bolnavi de SIDA, spondilită anchilozantă sau reumatism articular acut;

 Bursele vor fi acordate în anul universitar 2012-2013,  studentelor înmatriculate la studii universitare de masterat acreditate  în cadrul universităților de stat sau private din Regiunea de Nord - Est , Regiunea de Nord - Vest şi Regiunea de Vest, în anul I sau II, la zi, care sunt integraliste şi nu beneficiază de bursă socială sau de alte tipuri de bursă (Erasmus, bursă de merit etc).

Bursele sunt acordate de cele 3 universităţi, după cum urmează:

 • Universitatea de Vest din Timişoara: 440 de burse sociale
 • Universitatea ,,Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca: 340 de burse sociale
 • Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi: 535 de burse sociale

Dosarele se depun până pe  31 octombrie 2012. 

Rezultatele selecției  pentru bursele sociale vor fi publicate on-line, după data de 5 noiembrie 2012.

 Bursele sunt oferite de cele trei universități, în cadrul proiectului „Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse" (ID 50679), cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane POSDRU 2007 – 2013.

Informaţii complete despre criteriile de acordare și actele necesare pentru obţinerea burselor sociale găsiţi în documentul ataşat aici .

Anexele la normele de evaluare a dosarelor depuse în vederea acordării burselor se pot descărca de aici.

Atenţie: Pe lângă actele necesare pentru întocmirea dosarului de bursă socială, vă rugăm  ataşaţi la dosar şi extras de cont semnat şi stampilat de banca emitenta, aferent unui cont asupra căruia sunteţi titular, deschis la orice bancă.

Atentie! Persoanele interesate de proiectul Reconstrucţia statutului femeii: de la discriminare la dezvoltare profesională şi egalitate de şanse" (ID 50679) pot participa doar la una din activităţile proiectului (bursă socială SAU subvenţie SAU curs gratuit de formare şi dezvoltare profesională).

 

Locaţia, programul de preluare a dosarelor pentru burse sociale şi persoanele  de contact

LOCAŢIA

ADRESA

PROGRAMUL

CONTACT

IAŞI

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza"

Str. Codrescu, Căminul nr.12, cam. 5 (social)

Luni-vineri: 8.00-15.00

Violeta Avasilicăi

Expert recrutare şi întocmire dosare burse sociale

Universitatea ,,Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi

Tel.0232 201578

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

CLUJ - NAPOCA

Universitatea ,,Babeş-Bolyai"

Str. Republicii, nr. 37 Institutul de Psihologie, secretariat ID

 

Luni, miercuri şi joi, între orele 14.00-17.00

Livia Dobrota

Expert recrutare şi întocmire dosar bursa socială

Tel.0770558194

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

 

TIMIŞOARA

Universitatea de Vest

B-dul Vasile Parvan, nr. 4, Biroul Studii Doctorale, etaj 1, camera 153 B

 


Luni şi Miercuri: 16.00-18.00

Marţi, Joi, Vineri: 16.00-17.00

Sâmbătă: 12.00-14.00

 

Corina Leseanu

Expert recrutare şi întocmire dosar bursa socială

ETL Timişoara

Tel. 0723444991

e-mail: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza